Jadłospis

UCZESTNICZYMY W PROGRAMIE:

18.05.2015 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, kalarepka do chrupania , herbata owocowa.
Obiad zupa grochowa z ziemniakami, ryż, ser biały ze śmietaną, jabłka prażone, kompot owocowy/woda.
Podwieczorek kawa, kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek świeży, arbuz.
19.05.2015 WTOREK
Śniadanie kawa, pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, herbata owocowa.
Obiad krupnik, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, kalarepka ,kompot owocowy/woda.
Podwieczorek kakao, bułka z masłem, ser żółty z natką pietruszki, rzodkiewka, winogrona.
20.05.2015 ŚRODA
Śniadanie płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane, pasta z masła, wędliny, jaj i szczypiorku, papryka, herbata miętowa.
Obiad zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kotlet drobiowy, buraczki zasmażane, ogórek kwaszony, kompot owocowy/woda.
Podwieczorek napój z miodu i cytryny, kasza manna z sokiem malinowym, banan.
21.05.2015 CZWARTEK
Śniadanie kawa, pieczywo mieszane z masłem, serek waniliowy ,,Danio”, ananas ,herbata owocowa.
Obiad zupa jarzynowa z dynią i ziemniakami, kasza jęczmienna na sypko, indyk z warzywami, sałata z jogurtem naturalnym, kompot owocowy/woda.
Podwieczorek kawa, bułka z masłem, 1/2 jajka, szczypiorek, pomidor, jabłko.
22.05.2015 PIĄTEK
Śniadanie płatki czekoladowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wp., polędwica drobiowa, ser żółty, serek śmietanowy ,, Almette”, rzodkiewka, sałata, herbatka owocowa.
Obiad zupa jarzynowa z fasolką szparagową i makaronem, ziemniaki, kotlet rybny, warzywa zasmażane, cykoria, kompot owocowy/woda.
Podwieczorek mleko, ciasto, gruszka.