Jadłospis

UCZESTNICZYMY W PROGRAMIE:

13.04.2015 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wp., papryka, herbatka owocowa.
Obiad zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, ryż z serem białym i śmietaną, truskawki z cukrem, woda/kompot z owocowy.
Podwieczorek kawa, bułka z pastą: z masła, tuńczyka, jaj i szczypiorku, ogórek konserwowy, jabłko.
14.04.2015 WTOREK
Śniadanie kakao, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z natką pietruszki, pomidor, herbatka owocowa.
Obiad zupa jarzynowa z kalafiorem i makaronem, ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka panierowany, kapusta biała zasmażana z pomidorami, kompot z owocowy.
Podwieczorek herbata z cytryną, kaszka manna na mleku z sokiem malinowym, banan.
15.04.2015 ŚRODA
Śniadanie kawa, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, marchewka do chrupania, herbatka owocowa.
Obiad zupa ogórkowa z ziemniakami, kopytka, gulasz wołowy z warzywami, surówka z kapusty pekińskiej i warzyw, kompot owocowy.
Podwieczorek mleko, bułka z kremem czekoladowym ,,Nutella”, winogrono.
16.04.2015 CZWARTEK
Śniadanie kawa, pieczywo mieszane z pastą: masła, serka topionego, jaj i szczypiorku, rzodkiewka do chrupania, herbata miętowa.
Obiad barszcz czerwony z ziemniakami, kasza jęczmienna ,pulpet drobiowy w sosie pomidorowym, sałata lodowa z jogurtem naturalnym, kompot owocowy.
Podwieczorek mleko, chałka z masłem, arbuz.
17.04.2015 PIĄTEK
Śniadanie płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, kalarepka do chrupania, herbatka owocowa.
Obiad zupa jarzynowa z cukinią i makaronem, ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kapusty czerwonej i warzyw, kompot owocowy.
Podwieczorek napój owocowy, bułka z masłem, jogurt owocowy, gruszka.