Jadłospis

UCZESTNICZYMY W PROGRAMIE:

08.06.2015 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, schab, papryka do chrupania, herbatka owocowa.
Obiad zupa jarzynowa z jarmużem i makaronem, ziemniaki, kotlet z jaj, kalafior z wody, surówka królewska (kalarepa, rzodkiewka ,papryka ,żurawina z oliwą),
woda/kompot.
Podwieczorek mleko, bułka z masłem, jogurt owocowy, winogrona.
09.06.2015 WTOREK
Śniadanie kawa, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, jabłko, herbatka owocowa.
Obiad zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron, bitki wołowe, surówka z kapusty pekińskiej i warzyw, woda/ kompot owocowy.
Podwieczorek herbata z cytryną, kaszka manna na mleku z sokiem malinowym, arbuz.
10.06.2015 ŚRODA
Śniadanie kawa, pieczywo mieszane, pasta z masła, makreli, jaj i szczypiorku, rzodkiewka do chrupania, herbata miętowa.
Obiad krupnik z kaszy jaglanej, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot owocowy/woda.
Podwieczorek mleko, bułka z Nutellą”,jabłko.
11.06.2015 CZWARTEK
Śniadanie kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, herbata owocowa.
Obiad barszcz biały z ziemniakami i jajkiem, kasza gryczana na sypko, pulpet drobiowy w sosie ziołowym, buraczki zasmażane, sałata ,kompot owocowy/woda.
Podwieczorek woda, drożdżówka, banan.
12.06.2015 PIĄTEK
Śniadanie płatki kukurydziane ,,Nestle” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, kiełbasa krakowska, ser żółty, serek ,,Almette”, ogórek, rzodkiewka, herbata owocowa.
Obiad zupa jarzynowa z fasolą szparagową i ziemniakami, naleśniki z serem białym, truskawki ze śmietaną, woda/ kompot owocowy.
Podwieczorek kawa, bułka z masłem i pasztetem drobiowym, sałata, gruszka.