Jadłospis

BIERZEMY UDZIAŁ W PROGRAMIE:

20.03.2017   PONIEDZIAŁEK
Śniadanie   płatki owsiane na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g), szynka drobiowa (15g),ser żółty (0,5g), rzodkiew biała (25g),herbata  owocowa (200ml).
Obiad   barszcz czerwony z ziemniakami (200ml), makaron z sosem mięsno-warzywnym posypane serem żółtym, ogórek kwaszony, woda, kompot (200ml).
Podwieczorek   Kawa(150ml), grahamka (35g), masło(5g), 1/2  jajka, szczypiorek, papryka do chrupania (20g) , jabłka(100g).
     
21.03.2017   WTOREK
Śniadanie   kakao(150ml), pieczywo mieszane(40g0  z masłem(5g),ser mozzarella (30g), natka, pomidor(20g), herbatka owocowa(200ml).
Obiad   zupa z brokułów i kaszy kukurydzianej (200ml), ziemniaki(200g), pierś z kurczaka w sezamie (60g), kapusta zasmażana z pomidorami i koperkiem (100g),  sałata, woda/ kompot owocowy(200ml).
Podwieczorek   napój z miodu i cytryny(150g), ryż na mleku(200g), chrupki kukurydziane(20g), banan(120g).

     
22.03.2017   ŚRODA
Śniadanie   kasza jaglana na mleku(200,ml), pieczywo mieszane(40g)z pastą: masła(5g), makreli wędzonej, jaj i szczypiorku(50g), kalarepka (20g), herbatka miętowa(200ml).
Obiad   zupa kalafiorowa z ziemniakami(200ml), ryż brązowy(40g), gołąbki w sosie pomidorowym(80g), surówka z cykorii, marchewki , jabłka i żurawiny z oliwą z oliwek (120g),woda/kompot owocowy(200ml),
Podwieczorek   mleko(150g), bułka(35g) z masłem(5g),  i dżemem, pomarańcza(100g).
     
23.03.2017   CZWARTEK
Śniadanie   kakao (150g), pieczywo mieszane(40g) z masłem(5g), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (50g), marchewka(20g), herbata owocowa(200ml).
Obiad   zupa wenecka z ryżem(200ml), kasza bulgur(40g), pulpety drobiowy w  sosie pomidorowym (56g), surówka wielowarzywna z jogurtem  naturalnym(120g),  woda/ kompot owocowy(200ml).
Podwieczorek   kawa(150ml), grahamka(35g)z masłem,(5g)sucha krakowska(20g), rzodkiewka(20g), kiwi(100g).
     
24.03.2017   PIĄTEK
Śniadanie   płatki żytnie na mleku(200ml), pieczywo mieszane(40g) z masłem(5g), schab domowy(10g), szynka drobiowa(10g), papryka(2g), herbatka miętowa(200ml).
Obiad   zupa dyniowa z  makaronem(200ml), ziemniaki(40g), klops z ryby(60g) , surówka z kapusty kwaszonej i warzyw(100g).
Podwieczorek   herbata owocowa(150ml), bułka(30g) z masłem(5g), jogurt naturalny(150g) z musem truskawkowym(5g), gruszka (100g).

 

*** woda na życzenie dziecka