Jadłospis

BIERZEMY UDZIAŁ W PROGRAMIE:

05.09.2016 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie kasza kuskus na   mleku(200ml), pieczywo mieszane (40g) z masłem (5g), polędwicą  sopocka (10g), szynka wp.(10g), papryka (20g), serek ,,Almette”(5g), cykoria (1.5g), herbata owocowa (200ml).
Obiad zupa z soczewicą i ziemniakami (200ml), ryż brązowy (40g), ser biały ze śmietaną i malinami (150g), woda/ kompot owocowy.
Podwieczorek kawa(150ml), bułka grahamka z masłem, ½ jajka, szczypiorek, rzodkiewka, jabłko.
06.09.2016 WTOREK
Śniadanie kawa(200ml), pieczywo mieszane(40g) z pastą: masła (5g), wędliny (0,5g), jaj (30) i szczypiorku, pomidor (20g), herbata miętową (200ml).
Obiad zupa z ziemniakami(200ml), kasza jęczmienna(40g), pulpet drobiowy(55g) w sosie koperkowym, surówka królewska( kalarepa, rzodkiewka, papryka i żurawina) z oliwą z oliwek(100g), woda, kompot owocowy(200g).
Podwieczorek kawa (150ml), chrupki kukurydziane ( 20g), banan(100g).
07.09.2016 ŚRODA
Śniadanie kasza kukurydziana na mleku(200ml), pieczywo mieszane(40g) z masłem(5g), twarożek(50g) ze  szczypiorkiem i rzodkiewką, melon(50g), herbata owocowa(200ml).
Obiad zupa pomidorowa z ryżem(200ml), makaron(40g), gulasz wołowy(60g), buraczki zasmażane (150g), surówka z kapusty pekińskiej i warzyw(50g), woda (200ml) lub kompot owocowy(200g).
Podwieczorek kawa(150g), bułka(40g) z pastą: masła (5g), jaj (30), sera żółtego (1g) i szczypiorku, arbuz (100g).
08.09.2016 CZWARTEK
Śniadanie kawa(200ml), pieczywo mieszane(40g) z pastą: masła(5g), ciecierzycy(30g), czosnku  i cebuli, kalarepka do chrupania(20g), herbata owocowa (200ml).
Obiad krupnik z kaszą jaglaną(200ml), ziemniaki(20g), klops  rybny(80g), warzywa gotowane(100g), surówka z selera i jabłka z oliwą z oliwek(50g), kompot owocowy(200ml).
Podwieczorek herbata z cytryną(150ml) grahamka(0,35g) z masłem(5g), jogurt naturalny(150g) mus jabłkowy (5g), winogrona (120g)
09.09.2016 PIĄTEK
Śniadanie płatki jęczmienne  na mleku(200ml), pieczywo mieszane(40g) z masłem(5g), polędwica sopocka(20g),  papryka do chrupania(20g), herbata owocowa (200ml).
Obiad zupa z fasolką szparagową i ziemniakami(200ml), makaron(40g)  ser biały ze śmietaną i malinami(110g), woda/ kompot owocowy(200ml).
Podwieczorek kawa(150g), bułka(30g) z pastą z masła(5g), jaj(30g) i szczypiorku, rzodkiewka(20g), arbuz (100g).

 

*** woda na życzenie dziecka