Jadłospis

UCZESTNICZYMY W PROGRAMIE:

23.03.2015 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, rzodkiew biała do chrupania, herbatka owocowa.
Obiad kapuśniak, makaron z sosem mięsno – warzywnym, serem żółtym, ogórek kwaszony, kompot owocowy.
Podwieczorek kawa, bułka z pastą z masła, jaj i szczypiorku, jabłko
24.03.2015 WTOREK
Śniadanie kakao, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, marchewka, chrupania, herbatka owocowa.
Obiad krupnik z kaszy jęczmiennej, ziemniaki, kotlet mielony drobiowy, buraczki zasmażane, liść sałaty, kompot owocowy.
Podwieczorek mleko, bułka z masłem i dżemem, arbuz.
25.03.2015 ŚRODA
Śniadanie kawa, pieczywo mieszane z pastą z masła, tuńczyka, jaj i szczypiorku, papryka do chrupania, herbatka miętowa.
Obiad zupa ogórkowa z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz wołowy z warzywami, surówka z kapusty kwaszonej i warzyw, kompot owocowy.
Podwieczorek napój owocowy, budyń, banan.
26.03.2015 CZWARTEK
Śniadanie kakao, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, natką pietruszki, pomidor, herbatka owocowa.
Obiad zupa jarzynowa z brokułem i makaronem, ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot owocowy.
Podwieczorek mleko, ciasto drożdżowe, winogrona.
27.03.2015 PIĄTEK
Śniadanie płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiową, kalarepka
chrupania, herbatka owocowa.
Obiad zupa rybna z ziemniakami, ryż na sypko z serem białym i śmietana, jabłka prażone z cukrem, kompot z owocowy.
Podwieczorek kawa, bułka z masłem, pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, gruszka.